Mammoet

Theaterspektakel over de oertijd anno nu

“Magisch, een ware belevenis”

- De Telegraaf

Een mythische reis

In de zomer van 2019 konden meer dan 30.000 bezoekers genieten van Mammoet, een unieke theaterervaring in ‘oerprovincie’ Drenthe. Op het Buinerveld nam spiritueel leider Urdward het publiek mee op een mythische reis. Door middel van een prachtige setting middenin de natuur, met betoverende muziek, uitbundige kostuums van gerecycled materiaal en een speciaal ontwikkelde oertaal werd het verhaal verteld. 

Schrijver en regisseur Tom de Ket liet zich voor Mammoet inspireren door de bestseller Sapiens van historicus Yuval Noah Harari.

De trailer voor de voorstelling vindt u hier.

Het verhaal

Volgens Urdward’s ‘Icka’-filosofie is de mensheid veel bezeten van zichzelf. Met zijn vrouw Freya, dochter Luna en hun volgelingen laat hij oeroude rituelen naspelen om de mens daarvan te genezen.

De verhalen van de Heilige Mammoetjacht, Het meisje van Yde, het Hert van de Oostvaart en de Steen des Aanstoots laten iedereen zien en voelen wat de geheimen van het leven zijn, die wij in onze tijd zijn vergeten. 

Maar tijdens het naspelen van deze verhalen lopen de spanningen binnen het genootschap op. Freya vecht met de belastingdienst, Luna wil weg van haar wereldvreemde ouders en Urdward doet of er niets aan de hand is. Als alles uit de hand loopt verschijnt net op tijd de zondebok.