Boer Koekoek

Een unieke locatietheaterproductie over Boer Koekoek

Op initiatief van Pieter-Bas Rebers brengt Theater de Tamboer in co-productie met Stichting Het Pauperparadijs het verhaal van de boerenopstand in Hollandscheveld onder leiding van Boer Koekoek op de planken. De unieke locatietheatervoorstelling moet in de zomer van 2023 in Hollandscheveld gaan plaatsvinden, precies 60 jaar na boerenverzet. De Tamboer heeft theatermaker Tom de Ket en Wolter Lommerde gevraagd om de productie op zich te nemen.

“Alles is mogelijk hier,” jubelt theatermaker Wolter Lommerde. Er is reden voor vreugde bij Stichting het Pauperparadijs. Er is een ogenschijnlijk perfecte locatie gevonden voor de theatervoorstelling over de boerenopstand in Hollandscheveld. “De pandeigenaar is superflexibel dus we hebben hier oneindige mogelijkheiden. Je weet straks niet wat je ziet.”

“Het verhaal van de Boerenopstand en boer Koekoek heeft me altijd gefascineerd, maar blijkt ook nu weer actueel te zijn. Nog niet zo lang geleden zagen we boeren massaal in opstand komen tegen politiek beleid, zien we het succes van een boerenpartij in de Kamer en de opkomst van kleine, populistische politieke partijen. Het is bijzonder om te zien hoe de geschiedenis zich in sommige aspecten lijkt te herhalen.”

Pieter-Bas Rebers

Directeur, Theater de Tamboer