14 Het Theaterspektakel

Het verhaal over Johan Cruijf

Een unieke locatietheaterproductie over Boer Koekoek

“Een voorstelling over Cruijff is een langgekoesterde wens van ons. ‘Samen doen’ is een boodschap die Cruijff vaak heeft gepropageerd. Dat zit ook in ons DNA. Dus zijn we zelf actief op zoek gegaan naar partners om tot deze mooie productie te komen.”

Bas van der Veldt

CEO, AFAS Software

Out Of Office Productions presenteert 14 Het Theaterspektakel i.s.m. AFAS Software

Out Of Office Productions creative producer Tom de Ket en producent Wolter Lommerde maken in samenwerking met AFAS Software en Cruyff Management een theaterspektakel over Johan Cruijff: 14 Het Theaterspektakel. De voorstelling ging op zaterdag 25 september 2021 in première in het nieuwe AFAS Theater in Leusden. Daar is de voorstelling wekelijks van woensdag tot en met zaterdag te zien. Klik hier voor tickets voor de voorstelling.

Liefde, ambitie en verraad

Tom de Ket maakte van het levensverhaal van de legendarische voetballer met een paradoxale persoonlijkheid, een script dat gaat over ambitie, liefde, vriendschap maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad. De Ket koos voor het genre musical, maar wel in een vorm die past bij de eigenzinnigheid van de sporter. Zo zien we Cruijff wel voetballen, maar zingt hij zelf niet, bevat de voorstelling rock, opera en hiphop en is de vormgeving een uitdagende combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Cruijffs vrouw Danny, een van de eerste vrouwen die in de media bekend werd als spelersvrouw én een heel belangrijke rol speelde in het leven van Cruijff, krijgt een grote rol in de voorstelling. Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgde er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp werd wie hij was. Extra informatie over de voorstelling, de cast, de kaartverkoop en meer, vindt u op www.14theaterspektakel.nl.

Tweede Seizoen 14 Het Theaterspektakel

Na het succesvolle eerste seizoen waarin meer dan honderdduizend kaarten verkocht werden, zal 14 Het Theaterspektakel nog een seizoen in het AFAS Theater in Leusden staan. Op donderdag 29 september vond de feestelijke seizoenspremière plaats. Bekijk hier het sfeerverslag.