Ontstaan en werkwijze

Out Of Office Productions

Out Of Office Productions ontwikkelt en produceert nieuwe theaterproducties waarin muziek vrijwel altijd een grote rol speelt. De voorstellingen omvatten maatschappelijk relevante verhalen die door middel van de humoristische en vaak (impliciet aanwezige) maatschappijkritische toon van Tom de Ket worden verteld. 

Eerder werd voor locatietheatervoorstellingen uitgeweken naar bijzondere locaties in Drenthe, maar daarnaast is op het moment ook wekelijks 14 Het Theaterspektakel in het AFAS Theater in Leusden te zien. Verder werkt het team van OOOP aan verschillende projecten voor de komende jaren.

 

Ontstaan

Out Of Office Productions (OOOP) is een initiatief van producent Wolter Lommerde en schrijver/regisseur Tom de Ket. Sinds 2013 werken zij samen aan diverse (locatie)theaterprojecten, waaronder het succesvolle theaterspektakel Het Pauperparadijs.

De samenwerking beviel van beide kanten zodanig, dat daarna steeds meer ideeën en plannen tot stand kwamen. Ook externe partijen, zoals organisatoren, makers en overheden weten de twee steeds vaker te vinden, met de vraag of een mooi idee wellicht met hun hulp te realiseren is. In 2019 kreeg deze samenwerking een officiële status: Out Of Office Productions was een feit.

Werkwijze

Out Of Office Productions maakt producties die tot stand komen door vrij en groot(s) durven denken, en door buiten de gebaande paden te treden. Met de genres waarmee wordt gewerkt (veelal theater, musical en muziektheater) is het een uitdaging om op artistiek inhoudelijk en praktisch niveau de randjes op te zoeken binnen de financiële mogelijkheden. Voorstellingen worden geproduceerd met zowel grote als beperkte budgetten, die deels zelf door middel van sponsoring en subsidieaanvragen gerealiseerd worden. 

Er wordt bewust niet gewerkt in een kantooromgeving, maar de makers vinden hun inspiratie in artistieke broedplaatsen, cafés, ateliers, loodsen en theaters. Afhankelijk van wat het project nodig heeft, wordt een artistiek team gevormd van getalenteerde freelancers die hun sporen in theaterland ruimschoots verdiend hebben.